Veel gestelde vragen…


Wat is Lightwave?
Lightwave is begin 2018 bedacht door reis- en landschapsfotograaf Marcel Kerdijk met het idee om een simpele maar sterke camerariem/koord te maken. Na 8 maanden ontwikkelen en testen is in december 2018 de eerste handgemaakte CameraCord lijn op de markt gebracht bestaande uit 9 kleuren. Het idee is om deze lijn te gaan uitbreiden en verder te ontwikkelen. De naam Lightwave slaat op licht dat gedurende de dag veranderd, bij landschapsfotografie is het altijd wachten op de mooiste lichtgolf om de perfecte foto te kunnen maken.

Hoe sterk zijn de CameraCords?
De CameraCords hebben een geteste draagkracht van 10 kilo. Het gevlochten koord met kern dat gebruikt wordt kan meer gewicht aan, echter de metalen draagringen kunnen boven de 10 kilo gaan vervormen.

Hoe lang zit er garantie op de CameraCords?
Op de CameraCords zit 2 jaar garantie (lees de algemene voorwaarden voor meer info).

Kan ik mijn CameraCord terugsturen?
Ben je niet tevreden of heb je per ongeluk de verkeerde kleur/maat besteld, dan kan je de CameraCord terugsturen (op eigen kosten).
Terugsturen kan binnen 14 dagen na ontvangst via het contactformulier. Voor meer info zie de algemene voorwaarden.

Welke maat moet ik bestellen?
De maat is het beste te bepalen door je huidige nekband/riem op te meten. Ook kun je door een centimeterband om je nek te hangen de juiste maat bepalen. Kijk dan goed op welke hoogte je camera moet komen. Is de maat afwijkend van de standaardmaten, dan kun je een op maat gemaakt koord kiezen. Vul dan bij het bestellen de gewenste maat in bij het veld opmerkingen.

Waarom zijn CameraCords niet verstelbaar?
Om de CameraCords zo simpel mogelijk te houden, is gekozen voor vaste maten.
De ervaring leert dat als een camera eenmaal goed hangt de camerariem in de praktijk bijna nooit meer versteld worden.

Hoe lang duurt het voordat ik de CameraCord in huis heb?
De CameraCords worden met de hand gemaakt, afhankelijk van de hoeveelheid bestellingen is de levertijd 2 tot 10 werkdagen.
Na je betaling wordt je op de hoogte gehouden van de levertijd. Als je langer wacht dan 10 werkdagen, neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Hoe kan ik meerdere (of verschillende) CameraCords tegelijk bestellen?
Stuur voor een bestelling van meerdere (of verschillende) CameraCords een bericht via het contactformulier of vul bij het bestellen je verzoek in bij het veld opmerkingen.

Hoe krijg ik korting op een CameraCord?
CameraCords worden tegen een lage prijs verkocht zodat ze betaalbaar zijn voor iedereen.
Hierdoor is korting alleen mogelijk bij afname van 50 stuks of meer. Af en toe is er een aanbieding met een CameraCord. Hou daarvoor de social media kanalen van Marcel Kerdijk in de gaten.

Waarom kan ik niet gelijk betalen en moet ik wachten op een betaalopdracht?
Helaas is de website nog niet geschikt om direct te betalen. Afhankelijk van het succes van de CameraCords wordt in de toekomst het bestelproces verbeterd.

Hoe kan het dat de lengte van mijn CameraCord kleiner/groter is dan de maat die ik besteld heb?
De CameraCords worden met de hand gemaakt waardoor er een kleine afwijking kan ontstaan. Dit zal nooit meer dan 2 cm verschil zijn. Ben je niet tevreden laat het gerust weten via het contactformulier.

Hoe kan het dat mijn CameraCord er anders uitziet dan op de foto?
De CameraCords worden met de hand gemaakt waardoor er een kleine afwijking kan ontstaan. Ben je niet tevreden laat het gerust weten via het contactformulier.

Wat moet ik doen als mijn CameraCord rafelt?
Het koord bestaat uit heel vele kleine draadjes, het kan voorkomen dat als je ergens langs schuurt het draad rafelt. Je kan dit eenvoudig oplossen door heel voorzichtig met bijvoorbeeld een aansteker het gerafelde stuk kort te branden. Het koord zal dan onmiddellijk dicht schroeien en stoppen met rafelen. Je hoeft niet bang te zijn dat het koord zal breken, in de kern van het koord loopt een draad die dit voorkomt.

Hoe weet ik of ik een originele Lightwave CameraCord heb?
CameraCords kun je alleen bestellen op www.marcelkerdijk.com, elke andere website/winkel heeft niet de originele CameraCords. Wat inhoudt dat je geen garantie hebt en niet de kwaliteit krijgt die wij garanderen.

 

Heb je nog andere vragen of specifieke wensen? Neem dan gerust contact op.


Algemene voorwaarden & Privacybeleid