BASISWORKSHOP Landschapsfotografie & Photoshop


Geen zin in een overvolle workshop?


Kies dan voor de een-op-een Basisworkshop Landschapsfotografie.

Ben jij net begonnen met je hobby fotografie of loop je al een tijdje met het idee om wat meer met fotografie te gaan doen? Dan is deze basisworkshop landschapsfotografie wat voor jou! Samen met mij ga je op een mooie locatie fotograferen. Ook als je niet direct wat met landschapsfotografie wilt gaan doen, biedt deze workshop de basiskennis die je kan gebruiken in alle andere vormen van fotografie.

Reitdiephaven - Groningen

Wat is het verschil met andere workshops?

Het unieke aan deze workshop is dat je 1 op 1 persoonlijk begeleid wordt.
Je gaat dus uitsluitend en alleen met mij op pad. Tijdens de workshop heb ik alle tijd voor je en besteed ik extra aandacht aan de onderdelen waar je moeite mee hebt. De onderdelen die je al kent behandel ik kort of sla ik over. Voorafgaand aan de workshop zal ik je dan ook polsen naar je persoonlijke behoefte.

Wil je deze workshop samen volgen met een vriend of vriendin? Dat kan natuurlijk ook. Voor grotere groepen heb ik een aangepaste workshop neem daarvoor contact met mij op.

Noordermolen - Groningen

Noordermolen - Groningen

Het is tijd om je camera van de automatische stand af te halen!

Wat leer je?

  • De basisbegrippen en het toepassen ervan
    (diafragma, sluitertijd, ISO, belichting etc.)

  • Handmatig instellen van je camera

  • Werken met de histogram van je camera

  • Hoe je een goede compositie maakt en waar je op scherpstelt

  • Werken met landschapsfilters (Neutral Density & Polarisatie)

  • De fijne kneepjes van het fotograferen van een landschap (tips & tricks)

  • Gebruik van verschillende fotografie- en weer apps

  • Deskundig advies over e.v.t. uitbreiden van je camera gear

Hellum

’t Roegwold - Schildwolde

Wanneer en waar ?

Het antwoord op de bovenste twee vragen is geheel naar wens in te vullen. Het mooiste licht heb je tijdens een zonsopkomst of zonsondergang, maar ook overdag is prima te fotograferen. 

De workshops die ik geef, vinden doorgaans plaats in Groningen, bijvoorbeeld in natuurgebied ’t Roegwold. In dit gebied kun je je als fotograaf helemaal uitleven, maar ook het populaire Reitdiephaven of het Paterswoldsemeer zijn mooie locaties. Er staan een aantal suggesties in het aanvraagformulier. Wil je liever een andere locatie, dan kan dat natuurlijk ook. Geef dit even aan bij ‘opmerking/vragen’. Dan gaan we dit naar wens afstemmen (buiten de provincie Groningen zijn de kosten mogelijk hoger).

Wat gebeurt er na je aanmelding voor de workshop?

Na het aanmelden ga ik met je overleggen wat voor jou een goede datum en tijdstip is om de workshop te gaan volgen. Uiteraard houden we rekening met de weersomstandigheden. De duur van de workshop is niet aan tijd gebonden, maar gemiddeld duurt een workshop 2 tot 3 uur (bijvoorbeeld twee uur voor zonsondergang en een uur erna). Voorafgaand aan de workshop krijg je van mij een stuk basistheorie om even door te lezen en achteraf krijg je van mij de aanvullende theorie van wat we besproken hebben tijdens de workshop.

Voor drinken met wat lekkers wordt gezorgd ;)
 

Sassenhein vijfer - Groningen

De Meervogel - Garrelsweer

Meld je nu aan dan kunnen we snel aan de slag…

Workshop opties
(Het is ook mogelijk om één los onderdeel te kiezen.)
 

’t Roegwold - Schildwolde

Wat heb je nodig en wat moet je kunnen?

Voor deze workshop heb je een camera nodig met handmatige instellingen. De camera moet een zogeheten spiegelreflexcamera of een systeemcamera zijn. Heb je een andere camera of weet je niet of je camera geschikt is? Neem dan eerst even contact met mij op.

Handig om te hebben (maar niet noodzakelijk) voor het volgen van de workshop zijn een statief en een afstandsbediening. Mocht je dit niet hebben, kun je werken met een statief/afstandbediening van mij.

(Sta je op het punt om een camera of benodigdheden aan te schaffen,
dan kun je mij gratis om advies vragen)

Voor de workshop hoef je niks te weten van fotografie. Wel is het handig dat je je camera een beetje kent. Mijn advies is dan ook: lees de handleiding eens goed door. Je zult misschien niet alles gelijk begrijpen, maar het is goed om er alvast een beetje van af te weten.

Drents Friese Wold - Appelscha

Punterweg - Eelde

Workshop gevolgd en wat nu?

Na de workshop heb je een goede basis gelegd voor je fotografie. Dat wil niet zeggen dat je het gelijk onder de knie hebt. Je gaat ongetwijfeld met vragen komen. Met al je vragen kun je altijd bij mij terecht. Dit kan zijn over camera-instellingen, je foto gear, of andere zaken waar je tegenaan loopt. Ook kun je mij te allen tijde om advies vragen over de foto’s die je gemaakt hebt. Neem dus gerust contact met mij op na de workshop.

Basisworkshop Landschapsfoto's Bewerken (circa 2 uur)

Hoe kan dat nou... De foto’s die ik van anderen zie, zijn veel mooier dan die van mij?

Het bewerken van een foto is een heel belangrijk onderdeel van fotografie; misschien wel één van de belangrijkste onderdelen. Een foto schiet je met je camera, maar je maakt hem pas achteraf in een bewerkingsprogramma. Dit zijn voor een beginner vaak zeer ingewikkelde programma’s met honderden (zo niet duizenden) mogelijkheden. In deze Basisworkshop Landschapsfoto's Bewerken leer ik je door de bomen het bos te zien. En ga ik je de basisinstellingen van camera RAW leren.

Na het fotograferen op locatie gaan we de gemaakte foto’s of een andere foto naar keuze samen bewerken. Ik leg je uit waar je op moet letten en ik geef je tips & tricks voor het bewerken (let op! Je moet hiervoor een recente versie van Adobe Photoshop of Adobe Lightroom hebben). Na de workshop krijg je van mij aanvullende theorie van wat we behandeld hebben.

Bekijk hieronder het verschil tussen een bewerkte en onbewerkte foto.
klik op de foto’s of ga er met je cursor overheen, om het voor/na verschil te zien. Zie hier nog meer voorbeelden.

Wie ben ik?

Marcel Kerdijk

Marcel Kerdijk

In 1980 ben ik geboren in Sappemeer waar ik ook ben opgegroeid. Vandaag de dag woon ik in de stad Groningen. In 2007 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera en raakte ik gefascineerd door het vastleggen van landschappen. Door veel te lezen, maar ook vooral door veel te doen, heb ik het fotograferen mijzelf helemaal eigen gemaakt. Ik heb jaren in de fotografie detailhandel gewerkt, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om veel camera’s te testen en camera-accessoires te proberen. Daardoor heb ik niet alleen kennis van fotograferen maar kan ik ook goed advies geven over fotografie apparatuur.

Neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt.
Zie hier ook mijn lezing over landschapsfotografie.

Lees hier nog meer over mij.

Zie hiernaast ook mijn YouTube-kanaal.

 

*De prijs is gebaseerd op een locatie in de provincie Groningen. Daarbuiten kunnen extra kosten worden berekend.
Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Aan dit tarief kunnen geen rechten worden ontleend.
Algemene voorwaarden & Privacybeleid