NOG EVEN EEN ZONSOPKOMST FOTOGRAFEREN... / by Marcel Kerdijk

Zonsopkomst Zwaneveldsgat

Zwaneveldsgat, augustus, 2015

Kapot na een lange dag werken. Kom ik om 3 uur ‘s nachts thuis.
Klaar om op bed te gaan. Dan krijg ik een gek idee…zal ik nog even…

Snel check ik even wat apps op mijn GSM. Het weer lijkt goed, dus geen excuus om in bed te kruipen. De week ervoor was het niet echt helemaal naar mijn zin geweest en dan blijft dat gevoel knagen. Het kan beter en mooier. Mijn moeheid slaat om in passie.

Ik had het ook de eerste keer in NYC. Zeker al 24 uur onderweg vanuit Nederland. Snakkend naar een hotel bed maar, op het moment dat je de yellowcab uitstapt en Manhattan aan je voeten ligt ben je niet meer moe. Je wilt maar een ding. Je Camera uit je tas trekken en fotograferen. Een onverklaarbare drive die alles doet vergeten.

Mijn bed ziet er heel aantrekkelijk uit om 3 uur ’s nachts. Ach Waarom ook niet. Half in slaap pak ik mijn camera spullen en spring ik in de auto.Ik weet waar ik heen wil. Vorige week heb ik er een mooi plekje gezien.

Het is nog donker als ik aankom. Ik zet mijn auto ergens in het gras en loop met tas en statief op mijn rug richting de plek. Achter mij zie ik de lucht al lichter worden. Na 10 min lopen ben ik er. Ik installeer mijn camera en niet veel later begint het licht en kleuren spektakel. De natuur ontwaakt, wat een fantastisch moment om mee te maken. Tegen 7 uur is het voorbij en merk ik hoe moe ik ben, maar het was het meer dan waard.
Ik rij naar huis en daar is dan eindelijk mijn bed.

Marcel Kerdijk