34749858541_eac4585f34_k.jpg

WORKSHOP

Landschapsfotografie / Photoshop


Het is tijd om je camera van de automatische stand af te halen!


Geen zin in een overvolle workshop?
Kies dan voor de een-op-een Basisworkshop Landschapsfotografie.

Ben jij net begonnen met je hobby fotografie of loop je al een tijdje met het idee om wat meer met fotografie te gaan doen? Dan is deze basisworkshop landschapsfotografie wat voor jou! Samen met mij ga je op een mooie locatie fotograferen. Ook als je niet direct wat met landschapsfotografie wilt gaan doen, biedt deze workshop de basiskennis die je kan gebruiken in alle andere vormen van fotografie.

Wat leer je?

  • De basisbegrippen en het toepassen ervan (diafragma, sluitertijd, etc.)
  • Handmatig instellen van je camera
  • Hoe je een compositie kiest en waar je op scherpstelt
  • Werken met landschapsfilters
  • De fijne kneepjes van het fotografie vak (tips & tricks)
  • Deskundig advies over e.v.t. uitbreiden van je camera gear

Wat is het verschil met andere workshops?

Het unieke aan deze workshop is dat je 1 op 1 persoonlijk begeleid wordt.
Je gaat dus uitsluitend en alleen met mij op pad.

Wil je deze workshop samen volgen met een vriend of vriendin? Dat kan natuurlijk ook.

(Voor grote groepen heb ik een aangepaste workshop neem daarvoor even contact met mij op)

Voorafgaand aan de workshop krijg je van mij een stuk basistheorie om even door te lezen en achteraf krijg je van mij aanvullende theorie van wat we besproken hebben tijdens de workshop.

Wanneer en waar ?

Het antwoord op de bovenste twee vragen is geheel naar wens in te vullen. Het mooiste licht heb je tijdens een zonsopkomst of zonsondergang, maar ook overdag is prima te fotograferen. 

De workshops die ik geef, vinden plaats in Groningen, bijvoorbeeld in natuurgebied ’t Roegwold. In dit gebied kun je je als fotograaf helemaal uitleven, maar ook het populaire Reitdiephaven of het Paterswoldsemeer zijn mooie locaties. Er staan een aantal suggesties in het aanvraagformulier. Wil je liever een andere locatie, dan kan dat natuurlijk ook. Geef dit even aan bij ‘opmerking/vragen’. Dan gaan we dit naar wens afstemmen (buiten de provincie Groningen zijn de kosten mogelijk hoger).

Wat gebeurt er nadat ik me aangemeld heb?

Na het aanmelden krijg je van mij een offerte op maat en ga ik met je overleggen wat voor jou een goede datum en tijdstip is om de workshop te gaan volgen. Uiteraard houden we rekening met de weersomstandigheden.
De duur van de workshop is niet aan tijd gebonden, maar gemiddeld duurt een workshop 2 tot 3 uur (bijvoorbeeld een uur voor zonsondergang en een uur erna).

Voor drinken met wat lekkers wordt gezorgd ;)
 

Meld je nu aan dan kunnen we snel aan de slag…

Opties
Kies één of meerdere van de onderstaande opties. Het is ook mogelijk om een los onderdeel te kiezen.

Wat heb je nodig en wat moet je kunnen?

Voor deze workshop heb je een camera nodig met verwisselbare lens. De camera moet een zogeheten spiegelreflexcamera of een systeemcamera zijn met handmatige instellingen.

Handig om te hebben (maar niet noodzakelijk) voor het volgen van de workshop zijn een statief en een afstandsbediening. Mocht je dit niet hebben, kun je werken met een statief van mij. Als je geen afstandsbediening hebt, gaan we werken met de timerfunctie van je camera.

(Sta je op het punt om een camera of benodigdheden aan te schaffen,
dan kun je mij na het boeken van de workshop gratis om advies vragen)

In principe hoef je niks te weten van fotografie. Wel is het handig dat je je camera een beetje kent. Mijn advies is dan ook: lees de handleiding eens goed door. Je zult misschien niet alles gelijk begrijpen, maar het is goed om er alvast een beetje van af te weten.

Workshop gevolgd en wat nu?

Na de workshop ben je in staat om zelfstandig te fotograferen. Maar je gaat ongetwijfeld met vragen komen. Met al je vragen kun je altijd bij me terecht. Dit kan zijn over camera-instellingen, je foto gear, of andere zaken waar je tegenaan loopt. Ook kun je mij te allen tijde om advies vragen over de foto’s die je gemaakt hebt. Neem dus gerust contact met me op na de workshop.

Basisworkshop Landschapsfoto's Bewerken (circa 2 uur)

Hoe kan dat nou... De foto’s die ik van anderen zie, zijn veel mooier dan die van mij?

Het bewerken van een foto is een heel belangrijk onderdeel van fotografie; misschien wel één van de belangrijkste onderdelen. Een foto schiet je met je camera, maar je maakt hem pas achteraf in een bewerkingsprogramma. Dit zijn voor een beginner vaak zeer ingewikkelde programma’s met honderden (zo niet duizenden) mogelijkheden.
In deze Basisworkshop Landschapsfoto's Bewerken leer ik je door de bomen het bos te zien. En ga ik je de basisinstellingen van camera RAW leren.

Na het fotograferen op locatie gaan we de gemaakte foto’s of een andere foto naar keuze samen bewerken. Ik leg je uit waar je op moet letten en ik geef je tips & tricks voor het bewerken (let op! Je moet hiervoor een recente versie van Adobe Photoshop of Adobe Lightroom hebben). Na de workshop krijg je van mij een beknopte uiteg van wat we behandeld hebben.

 Marcel Kerdijk

Marcel Kerdijk

Wie ben ik?

In 1980 ben ik geboren in Sappemeer waar ik ook ben opgegroeid. Vandaag de dag woon ik in de stad Groningen. In 2007 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera en raakte ik gefascineerd door het vastleggen van landschappen. Door veel te lezen, maar ook vooral door veel te doen, heb ik het fotograferen mijzelf helemaal eigen gemaakt.

Ik heb jaren in de fotografie detailhandel gewerkt, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om veel camera’s te testen en camera-accessoires te proberen. Daardoor heb ik niet alleen kennis van fotograferen maar kan ik ook goed advies geven over fotografie apparatuur.

Neem dan gerust contact met mij op als je nog vragen hebt.
Wil je meer over mij weten klik dan hier en zie ook mijn YouTube-kanaal.

 

*De prijs is gebaseerd op een locatie in de provincie Groningen. Daarbuiten kunnen extra kosten worden berekend.
Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Alle bedragen zijn in euro's. 
Aan dit tarief kunnen geen rechten worden ontleend.